Uzmanlardan uyarı! Meyve ve sebzelerde kanser riski: Sirke yerine karbonat kullanın

Meyve ve sebze üretiminde kullanılan tarım ilacı pestisit, fazla maruz kalınması halinde hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanlar, pestisitin kanserden zehirlenmelere birçok hastalığa yol açabileceğini belirterek meyve ve sebzeleri yıkarken sirke yerine karbonat kullanılması gerektiğini vurguladı.

Tarımsal üretimde meyve, sebzeleri mikroorganizmalar ve haşerelerden korumak için pestisit denilen çeşitli tarım ilaçları kullanılıyor. Pestisit kullanımında yasal bir sınır bulunsa da gıdalarla birlikte bu kimyasalları da çok fazla tüketmek çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Pelin Basım ile İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Gıda Mühendisi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Olum konuya dair önemli uyarılarda bulundu.

1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? Naci Görür'den Sivas depremi sonrası korkutan uyarı! Sivas'ta peş peşe deprem oldu, uzmanı uyardı: 'Ölü fay harekete geçti' BİM market 17-20 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Menzili en uzun elektrikli otomobil buymuş ; Bataryanın dolum tarihini unutturan 10 model Belgesel çekimi sırasında keşfedildi, bilim insanları akın akın geldi! İşte gizemli mezardaki detay