Uzmanından uyarı! Sağlıklı olmak için alınan multivitaminler kanser riskini artırıyor

Multivitaminlerdeki kanser riski!

Son olarak multivitamin kullanımı konusunda uzun süreli çalışmaların yapıldığını ve sonuç olarak kansere giden tehlikelerin ortaya çıkabileceğini de aktaran Altınbaş Üniversitesinden Prof. Dr. Özlem Esen sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Amerika’da 10-15 yıl boyunca multivitamin alan kişilerin izlendiği bir araştırma yapılmış. Multivitamin alan özellikle erkeklerde prostat ve akciğer kanserlerinde artış görülüyor. Dolayısıyla multivitamin almadan önce mutlaka risklerinizi bilmek, ne tür hastalıklara vücudunuzun yatkınlığı var, bunlara vücudunuzun ihtiyacı var mı bilmek gerekiyor. Ben multivitamin alıyorum, çok sağlıklıyım demek mümkün olmuyor. Gördüğünüz gibi bazı kanserleri de yol açabiliyor.”

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu