Uzmanından uyarı! Havuz ve denizden bulaşabilecek enfeksiyonlara dikkat

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şerife Akalın, yaz aylarında denize ve havuza girenlerinin sayısının artması nedeniyle enfeksiyon belirtileriyle hastaneye gelenlerin sayısında artış olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Akalın, özellikle çocuk havuzlarının enfeksiyon bulaşması açısında daha riskli olduğunun altını çizdi.

Denizli Özel Tekden Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şerife Akalın yaz aylarında denize ve havuza girenlerinin sayısının artması sebebiyle enfeksiyon belirtileriyle gelenlerin sayısında artış olduğunu belirtti. Özellikle çocuk havuzlarında enfeksiyon bulaşması açısında daha riskli olduğunu vurguladı. Özellikle ortak kullanım alanı olan havuzlarda birçok bakteri, virüs ve parazit kirlilik oluşturduğunu ve bu mikropların suyla karıştıktan sonra hasta insanların temas ettiği suların, ağızdan veya burundan girmesi ya da yutulması ile buluşabileceğini dikkat çekti.

32 yıllık tamirci açıkladı : En çok sanayiye giren 3 otomobil markası Türkiye'nin ünlü kolonya markasına 'acil toplatma' kararı! Sahibi apar topar açıklama yaptı Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmek gerekir? Uzmanlar gizlenen kusurları açıkladı Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek