Uzmanından uyarı! Güneşle gelen cilt lekelerine dikkat

Yazın gelmesiyle birlikte, güneşin cilde zararlı etkileri de gündeme geldiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, güneş ışınlarına aşırı maruz kalmanın kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve güneş yanıkları gibi sorunlara yol açabileceğini söyledi. Güler, "Güneş lekeleri daha çok, yüz ve eller gibi güneşi en çok gören cilt yüzeylerinde oluşmaktadır." dedi.

Yaz mevsiminde güneşten korunmanın cilt sağlığı için çok önemli olduğunu vurgulayan Medicana Bursa Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, "Yaz aylarında güneş ışınlarının yoğun olması açık havada ve deniz kenarlarında daha uzun vakit geçirilmesine bağlı ciltte güneş lekeleri, çiller, lentigolar ve benlerde artışlar olur. Güneşe bağlı lekeler yüzde alın, yanaklar, burun sırtı ve üst dudakta sıklıkla görülür. Ayrıca ellerin üzerinde, ön kollarda, çok güneşlenen kişilerde ise omuzlarda ve sırtta güneş lekeleri gözlenebilir. Güneş lekeleri dışında yaz aylarında benlerde sayıca artış olup renklerinde de koyulaşma olabilir” dedi.

Herkesin evinin altından geçen fay hattı güncellendi! Kamyonu dolduran bu illerden göç ediyor 1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? Naci Görür'den Sivas depremi sonrası korkutan uyarı! Sivas'ta peş peşe deprem oldu, uzmanı uyardı: 'Ölü fay harekete geçti' BİM market 17-20 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Gece yatarken telefonu sakın yatağınıza sokmayın: Risklerini duyunca çok şaşıracaksınız