Uzmanından uyarı! Göğüs ağrısını tanımak hayati önem taşıyor

Kalp damar hastalıklarının erken belirtilerinden biri olan göğüs ağrısını tanımanın, kalp krizinin önlenmesinde ve hızlı müdahalesinde kritik bir rol oynar. Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Sarper Yılmaz, “Göğüs ağrısının fark edilmesi ve gerekli adımların hızla atılması, kalp krizi veya inme gibi durumların yaşanması halinde hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle toplumda göğüs ağrısı ve kalp hastalıkları konusunda bilinçlenmek ve farkındalığı artırmak, sağlıklı bir gelecek için önemli bir adım olacaktır” dedi.

Günümüzde kalp damar hastalıkları tüm dünyada önde gelen ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalar dünyadaki tüm ölümlerin yüzde 32’sinin kalp damar hastalıklarından kaynaklandığını göstermektedir. Bu ölümlerin yüzde 85’i ise kalp krizi ve inme (felç) geçiren hastalardan oluşmaktadır. Bu durum kalp damar hastalıklarıyla mücadelede erken teşhisin ve önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Göğüs ağrısını tanımanın hayati önem taşıdığını belirten Doç. Dr. Sarper Yılmaz, göğüs ağrılarında yapılması gereken müdahaleler hakkında bilgi verdi.

Sadece 1 çay kaşığı beyni besliyor ; Aç karna tüketince doğrudan beyne etki ediyor Marketten almaya son verin. Kendi mutfağınızda bu tarifle sucuk yapmak çok daha sağlıklı Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Poğaça yaparken uygulamanız gereken aşçılık önerisi. Kıyır kıyır olacak ve dağılmayacak Para, ev, araba… Ne istiyorsanız bu tarihlerde isteyin ; Ünlü astrolog sebebini açıkladı Canan Karatay tüm sırrı açık etti ; Böyle yapınca lezzeti ve şifası 5 kat artıyor