Uzmanından uyarı: Beyin sağlığınız için işlenmiş gıdalardan uzak durun

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, işlenmiş gıdaların zihinsel zararları olduğunu vurgulayarak işlenmiş gıdalar yerine bol sebze ve meyve içeren Akdeniz diyeti tavsiye etti.

Acıbadem Adana Hastanesi Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, daha fazla tüketilmeye başlanan işlenmiş gıdaların riskleriyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Pek çok kişinin yoğun iş temposunun ardından evlerine gittiklerinde hızlı, pratik ve kolay ulaşılabilen işlenmiş yiyecekleri tercih ettiğini ancak yapılan son çalışmaların, bu işlenmiş yiyeceklerin beyin sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığını vurguladı. Gündüz, cips, çikolata, kraker, bisküvi, şekerli kahvaltılık gevrekler, şekerlemeler, dondurmalar, salam-sosis gibi işlenmiş etler, hazır köfte, nugget ve pizzalar, hazır erişteler ve çorbalar, asitli içeceklerin en çok tüketilen işlenmiş gıdalar arasında yer aldığını söyledi.

İrmik helvasının dağılmasını önleyen tüyo ; 1 kaşık ekleyince kıvamı da pamuk oluyor İnsanların kokusuna burun kıvırdığı şifa kaynağı ; Canan Karatay bile bol yiyin diyor ŞOK market 09 Ekim 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! En sağlam 25 SUV modeli açıklandı! Taş gibiler ve sanayi yolu nedir bilmiyorlar Ekim ayı bitmeden köşeyi dönecek 5 burç; Piyango bileti almalarında fayda var 15 dakikada sofraya gelen kurabiye ; Browni ıslak kek böyle yapılıyor