Uzmanından kronik hastalığı olanlara uyarı: Sıcak havalarda ilaç kullanırken dikkat

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Özdemir, özellikle yaşlıların, kronik hastalığı olanların ve kalp hastalarının yüksek sıcaklıklardan daha fazla etkileneceğini belirterek kalp hastalarını ve kronik hastaları sıcak havalarda ilaç kullanımı konusunda da uyardı.

Yaz sıcaklarıyla beraber kalp krizi riski de arttı. BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Özdemir, “Yüksek sıcaklıklar, vücudun ısı düzenleme mekanizmalarını zorlar ve kalbin daha fazla çalışmasına neden olur. Vücut ısısını dengelemek için kalp daha hızlı atar ve bu durum kalp üzerindeki stresi artırır. Ayrıca aşırı sıcaklar vücuttaki sıvı ve elektrolit dengesini bozarak, kalp krizi riskini artıran faktörlerden biri olan kan pıhtılaşma eğilimini artırabilir” dedi.

Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak Forbes açıkladı: İşte dünyanın en iyi 50 oteli! Türkiye büyük hayal kırıklığına uğradı SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emekliye kaplıca desteği! Masrafları SGK karşılıyor SUV, elektrikli araç, hibrit... İşte tüketici raporlarına göre 2024'ün en çok memnun eden arabaları Asgari ücret için 7 formül netleşti ; Her ihtimalde 20.000’i aşıyor