Uzmanından kalp hastaları için uyarı: Kalp hastaları Kurban Bayramı öncesi hekimlerine danışmalı

Sıcak hava ve nem kalp damar hastalığı olan kişilerde sağlık risklerine yol açabiliyor. Özellikle 65 yaş üstü kişileri uyaran Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, "Bayramda beslenme ve ilaç alım düzeni değişebiliyor. Bu nedenle kalp damar hastaları çok dikkatli olmalı” dedi.

Sıcak yaz günlerine denk gelen Kurban Bayramı’nda kalp ve damar hastalığına sahip bireylerin sağlıklarına dikkat etmesi hayati önem taşıyor. Medicana International İstanbul Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, kalp damar hastalığı olan kişilerin, Kurban Bayramı’nda kırmızı et ve tatlı tüketimi ile aşırı sıcak havaya bağlı olarak sağlık riskleriyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı:

Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor Forbes açıkladı: İşte dünyanın en iyi 50 oteli! Türkiye büyük hayal kırıklığına uğradı SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emekliye kaplıca desteği! Masrafları SGK karşılıyor Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı SUV, elektrikli araç, hibrit... İşte tüketici raporlarına göre 2024'ün en çok memnun eden arabaları Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar