Uzmanından anne babalara uyarı! "Sıcak havalarda çocuğunuzu güneşten koruyun"

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fırat Beğde, çocuklarda görülen yaz hastalıkları konusunda anne babaları uyardı. Dr. Beğde “Sıcak havalarda çocuğunuzu güneşten koruyun. Ilık suyla duş aldırın, bol su içirin. Yemekten önce el yıkamayı, havuzdan sonra ise duş almayı öğretin” tavsiyesinde bulundu.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fırat Beğde, yazın sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısının artması ve terlemeyle birlikte su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin arttığına dikkat çekti. Sağlıklı beslenme ve farkındalık ile bu sorunların azalabileceğine işaret eden Dr. Beğde “Gece gündüz arası sıcaklık farkı, yazın soğuk yiyecek ve içecek tüketme alışkanlığı, deniz ve havuza girilmesi, klima kullanımı gibi pek çok etken özellikle çocuklarda yaz hastalıklarına zemin hazırlıyor. Ebeveynlerin çocukların sağlığını korumak için bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu