Uzmanı uyardı: Yetersiz su tüketimi böbrek taşına zemin hazırlıyor

Üroloji Uzmanı Dr. Cem Şah, herhangi bir hastalık yoksa su tüketimini idrar rengi açık olacak şekilde artırmanın hem böbrek taşından korunmak hem de genel sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu bildirdi.

Medline Adana Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Cem Şah, başta insan metabolizmasının işleyişiyle oluşan atıkların vücuttan uzaklaştırılması olmak üzere birçok önemli görev üstlenen böbreklerde sık karşılaşılan hastalıklardan birinin de böbrek taşı olduğunu söyledi. Şah, bu sorunun gelişmesine yol açan nedenlerinden birinin de yetersiz su tüketimi olduğunu kaydederek, uyarılarda bulundu. Böbrek kanalları içerisinde genellikle bilinmeyen nedenlere bağlı olarak bazı minerallerin birleşip oluşturduğu sert yapılara ‘böbrek taşı’ adı verildiğini anlatan Dr. Şah, “Değişik büyüklükte ve yapıda olabilen böbrek taşları eğer idrar akışına engel olmuyorsa herhangi bir ağrıya da yol açmazlar. Ancak aniden oluşan ve idrar yollarını tümüyle tıkayan böbrek taşları şiddetli ağrı ve sancıyla hayatı bir anda kâbusa çevirebilir” diye konuştu.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?