Uzmanı uyardı! Uzun süre ayakta çalışmak varis riskini artırıyor

Prof. Dr. Eyüp Murat Ökten, Varisin çoğunlukla kadınları etkileyen estetik bir sorun olduğu düşünülse de aslında erkeklerin de muzdarip olduğu ciddi bir hastalık olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ökten, “Genetik yatkınlık, yaş, obezite ve uzun süre ayakta kalma gibi faktörler, varis gelişimine yol açabilen önemli etkenlerdir.” ifadelerini de sözlerine ekledi.

Varis hastalığı, bacaklarda meydana gelen toplardamar genişlemeleriyle oluşur. Uzun süre ayakta durmak veya uzun süre oturmanın hastalığın gelişimindeki önemli etkenler arasında yer aldığını belirten Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Eyüp Murat Ökten, variste genetik faktörlere de dikkat çekerek, "Ailesinde, annesinde, babasında varis problemi olan kişilerde varis hastalığı gelişme potansiyeli yüksektir. Varis hastaları genellikle bacaklarındaki ağrı şikayeti ve damarlarda belirginleşme şikayeti ile başvururlar. Varisin diğer belirtileri; bacaklarda ağırlık hissi, özellikle geceleri kramplar, gün sonunda bacaklarda şişlik, damarları üzerinde kaşıntı ve baskı hissi, cilt yüzeyinde mavi veya mor renkte, kıvrımlı ve şişkin damarlardır." dedi.

AFAD Müdürü Orhan Tatar: 250 yıldır enerji topluyor, 7.8’lik deprem üretebilir Garipoğlu ailesi kimdir? Cem Garipoğlu babası ve annesi hakkında bilgiler! Hangi şirketlere sahipler Kimse evde açtığınıza inanamayacak ; İşte zar gibi dökülen yufkanın sırrı İpek gibi kek yapmanın yolu : Çoğu kişinin bilmediği küçük dokunuş Canan Karatay'a göre en faydalı turşu. Peki kütür kütür olması için nasıl hazırlanmalı? Süzme balı bozan hata ; Ekşimesine ve tadının uçmasına yol açıyor