Uzmanı uyardı: Havuzlar dikkati olunmaz ise ciddi enfeksiyon riskini beraberinde getiriyor

"Temizliğinden emin olunmayan havuzlara girilmemeli"


Serinlemek isterken herhangi bir sağlık problemi yaşanmaması için öncelikle temizliğinden emin olunmayan havuzlara girilmemesi gerektiğini kaydeden Dr. Arslanhan, dış kulak yolu enfeksiyonundan korunmak için şu önerilerde bulundu:

"Yüzmek için havuz yerine denizi tercih edin. Havuz suyundaki klor, kulak cildinde bulunan doğal koruyucu maddenin parçalanmasını hızlandırır.

Su sporlarıyla uğraşanlar risk altındaki grubu oluşturur. Bu kişiler su geçirmeyen kulak tıkaçları kullanmalı, suya maruz kaldıktan sonra kulak kanalını doğru bir şekilde ve iyice kurulamalıdırlar.

Kulak kirini çıkartmaya çalışmayın.

Kulak ve kulak yolu derisine yönelik müdahaleden uzak durun. Kulak çubuğu veya parmağınızı kulak yoluna sokmayın.

Suyla temastan sonra kulaklarınızı havlu ile kurulayarak kulaklarınızı mümkün olduğu kadar kuru tutmaya çalışın. Başınızı ve kulak kepçelerinizi hareket ettirmeye çalışarak suyun dışarı akmasını sağlayın.

Sık tekrarlayan dış kulak yolu enfeksiyonu oluyorsa yüzme esnasında başlık kullanarak suyun kulaklarınıza kaçmasını engelleyin"

1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar? Şifasını duyan akın ediyor ; Egzamaya iyi geliyor Sağanak ve kar yağışına dikkat! Lider misin yoksa bir soytarı mı? İlk gördüğün gerçeği itiraf ediyor