Uzmanı uyardı! Covid'de yeni varyant endişesi

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sinem İliaz, Covid-19'un yeni varyantı XEC'ye dair açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Sinem İliaz, “Etkileri öncekilerle benzer, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları oluşturuyor. Sonbahar, kış dönemlerinde ara ara vakalarımızda artış görüyoruz. Her yeni varyant öncekinden daha hızlı yayılıyor, hassas popülasyonu korumaya çalışmakta fayda var. Bu varyant çok baskın olabilir, tüm dünyada da görülebilir ama eski günlere dönmeyeceğimizi umuyorum ” dedi.

Çin'in Wuhan bölgesinde 2019 yılında ortaya çıkan ve dünya genelinde salgına yol açan Covid-19'da yeni varyant endişesi yaşanıyor. Omicron'un bir alt grubu olduğu belirtilen "XEC" varyantı Avrupa ülkeleri ve Rusya'da görülürken uzmanlar varyant ile etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Varyantın Türkiye'de tespit edilip edilmediğine ilişkin açıklama bulunmadığını ifade eden Biruni Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Sinem İliaz ile Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Müberra Hraloğlu, görüldüğü ülkelerden hareketle varyantın hızlı yayıldığını ancak çoğunlukla hafif seyrettiğine dikkat çekti.

Pizza devi iflas etti ; Borçlarını ödeyebilmek için bu şubelerin tamamını satıyor 27 Eylül 2024 resimli yeni cuma mesajları! 15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir!