Uzman Klinik Psikolog Özcan: İlk kez okulla tanışan çocuklar daha hırçın oluyor

Uzman Klinik Psikolog Gülşah Özcan, ilk kez okula başlayan çocukların okula uyum sürecinde ebeveynlere önerilerde bulundu. Özcan, “Okula başlayan çocuklarda özellikle ayrışmakta zorlanan çokluklarda hırçınlık problemleri çok sık görülüyor. Böyle durumlarda ebeveynlerin tutumu bizim için çok önemli. Ebeveynlerde çocuklarla birlikte hırçınlaştığında problem biraz daha artmış oluyor ve süreç daha da karmaşıklaşıyor” dedi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için ise ilk ders zili 2 Eylül Pazartesi günü çalacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Miniklerin ilk kez okulla tanışacak olmasıyla birlikte ailelerde de uyum sorunu endişesi başladı. Okula yeni başlayacak olan çocukların aileden ayrışmakta zorlandığı ve bu süreçte daha da hırçınlaştığına işaret eden uzmanlar, bu sürecin kolay atlatması için ebeveyn desteğinin önemine dikkat çekti.

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası belli oldu A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor