Uzaydaki astronotların bile dikkatini çekmişti! '100 Jeolojik Miras' listesine aday gösterildi

Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından hazırlanan 2024 yılı '100 Jeolojik Miras' listesine Türkiye'den Nemrut Kalderası ve Salda Gölü aday gösterildi.

Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından hazırlanan 2024 yılı '100 Jeolojik Miras' listesine aday gösterilen iki yerden biri olan Nemrut Kalderası, Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunuyor.

Zirvesinde dünyanın en büyük ikinci krater göllerinden biri olan Nemrut Krater Gölü'nü barındıran kaldera doğal güzelliği ile uzaydaki astronotların bile birçok kez dikkatini çekmişti.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak