Uçak kabinleri neden basınçlandırılır? Kabin basıncı düşerse ne olur?

İster devasa bir Airbus A380'de, isterseniz daha küçük bir uçakla uçuyor olun, mutlaka her uçağın kabin basıncı vardır. Bazı askeri uçaklar haricindeki tüm uçaklarda kabin basıncı bulunmaktadır. Kabin basıncı, uçak tasarımının ayrılmaz bir parçasıdır. Peki, kabin neden basınçlandırılır? İşte detaylar…

Kabinler neden basınçlandırılır?

 Deniz seviyesinden yukarı çıktıkça basınç azalır. Uçakların yol aldığı irtifalardaki basınç seviyesi bir insanın hayatta kalabilmesi için uygun değildir. Yüksek irtifalarda hayatta kalabilmek için oksijen miktarının bir şekilde artırılması gerekir. Bu nedenle yerden 10 bin metre yüksekte sağlıklı bir şekilde seyahat edebilmek için uçakların kabini basınçlandırılır. Uçağın gövdesi de içten dışa doğru olan basınç farklılıklarına oldukça dayanıklı uzun bir tüp şeklinde tasarlanır. Kabine sürekli taze hava göndererek kabindeki basıncın artması sağlanır.

34 senelik servis ustası açıkladı : Çamaşır makinesine 1 bardak eklendiğinde fişek gibi çalıştırıyor Valizini toplayan İstanbullu bu ilçelerden kaçıyor : İşte en çok tercih edilen yerler Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... Hakem Elif Karaarslan kimdir? Orhan Erdemir Elif Karaarslan olayı ne, kaç yaşında? Bunlara dikkat etmiyoruz. Fişi prize takarken artık iki kere düşüneceksiniz! Uzmanlar uyardı Ucuza yolculuğun simgesiydi. Dev havayolu şirketi iflasın eşiğinde!