Tropikal meyve üreticilerinin aşırı sıcakla mücadelesi!

İlçede 2 bin dekarın üzerinde bir üretim potansiyeline ulaşan mangonun hastalık veya sıcaklıktan korunması halinde gelecek yıllarda ciddi bir ihracat ürünü haline geleceğinin altını çizen Göktepe, şunları ifade etti:

"Örneğin 17 bin dekar üzerindeki üretim alanına ulaşan avokadoda ihracat önemli rakamlara ulaştı. Buna ulaşmak kolay olmadı. Üreticiler bu ağacın bakımını aşılamasını yaparken zararlı böcekler, yabancı ot ve hastalıklarla mücadele de etti. Şimdi de kavurucu sıcaklıklarla mücadelede üreticilerimiz ellerinden geleni yapıyor. Ama desteklenmesi de gerekiyor. Yoksa gün gelecek üretimden de yavaş yavaş soğumaya ve çekilmeye başlayacak."

34 senelik servis ustası açıkladı : Çamaşır makinesine 1 bardak eklendiğinde fişek gibi çalıştırıyor Valizini toplayan İstanbullu bu ilçelerden kaçıyor : İşte en çok tercih edilen yerler Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... Hakem Elif Karaarslan kimdir? Orhan Erdemir Elif Karaarslan olayı ne, kaç yaşında? Bunlara dikkat etmiyoruz. Fişi prize takarken artık iki kere düşüneceksiniz! Uzmanlar uyardı Tarım Kredi Kooperatif Market 05-18 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı!