Tatil rotanızı değiştirecek güzellikte 10 antik kent: Denizin ve tarihin buluşması

10- Yeni  Myndos / Gümüşlük

Myndos, Maussollos tarafından MÖ 4. yüzyılda kurulmuş. Tarihçi Heredotos, kendi döneminde (MÖ 5. yüzyıl) Myndoslulardan ve gemilerinden bahsediyor. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmalarda kentin bulunduğu alanda bu tarihe işaret edecek herhangi bir bulguya rastlanılmamış.

Antik dönemde şarap ve zeytincilik faaliyetlerinin yürütüldüğü yazılı kaynaklardan biliniyor.

Tavşan Adası’nda yapılan kazılarda bir kilise kalıntısı ve bunun yanı sıra adanın karşısında bulunan Kocadağ’ın denize kavuştuğu kıyıda bir ayazma kalıntısı bulunmuş.

Yapılan kazılarda Erken Tunç dönemine tarihlenen nekropol alanları ortaya çıkarılmış. Bu kazılardan elde edilen eserler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.

Tarhana çorbasının topaklanmasını önleyen tüyo ; Uşaklı köylüler böyle yapıyor Astrolojideki en mutlu 3 burç ; Her şey ters gitse de yüzleri gülüyor Turkcell, Vodafone, Türk Telekom… Fiyatlar tavan yaptı! En ucuz operatör tarifeleri açıklandı Vize istemeyen ülkeler ucuz tatilcilerin rotası ; Valizini alan kimlikle sınırdan geçiyor Fenerbahçe Galatasaray derbi maçına özel yazılım! Kaçak, şifresiz yayınlar önlenecek... İkinci el telefon alacaklar dikkat! Bunu mutlaka yapın