Taste Atlas dünyanın en iyi 10 kuruyemişini açıkladı! Türkiye’den iki lezzet listede

10. Noix de Grenoble (Fransa) 

Noix de Grenoble, Eylül ayının sonundan itibaren kabuklarıyla toplanan ve Fransa'nın Isére, Drôme ve Savoie bölgelerinde üç farklı türe sahip cevizlerdir. Antik Romalılar ceviz ağaçlarını Fransa'ya getirmiş ve çok değerli bir ürün olduğundan (kiraları cevizle ödüyorlardı), ağaçlar çok iyi beslenmiş ve bakılmış, bu da Grenoble cevizlerine eşsiz kalite ve lezzetini kazandırmıştır.

 Bu cevizlerin üç çeşidi (franquette, mayette ve parisienne) şekil, renk ve tat bakımından farklılık gösterir ve genellikle düğünlerde servis edilen soğan çorbalarında kullanılır, ceviz yağı elde edilir, şekerlenerek yenir, nuga veya reçel şeklinde tüketilir, salatalarda, peynirlerde kullanılır veya keklerde kullanılır.

Tazesini faydalı biliyorduk ; Kuru hali 7 kat daha faydalı oluyor MasterChef fırında sütlaç tarifi! Fırında sütlaç nasıl yapılır? Fırında sütlaç püf noktası Tarihte bugün: 24 Ekim Bakan Işıkhan'ın açıklaması sonrası bu sorunun yanıtı çok merak edildi? Kaç emekli 80 bin TL alıyor? Bu fırsat kaçmaz! KİM’de gıda ürünlerinde dev indirimler (KİM'DE İNDİRİM FIRSATI) Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar...