Tarihte bugün: 27 Temmuz

27 Temmuz tarihi, tarih boyunca birçok olaya tanıklık etmiştir. Peki, tarihte bugün Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeler neler? Tarihte 27 Temmuz’da hangi olaylar yaşandı? İşte detaylar…

27 Temmuz'da yaşanan olaylar

1302 - Osmanlı Beyliği ile Bizans İmparatorluğu arasındaki Koyunhisar Savaşı, Osman Gazi'nin zaferiyle sonuçlandı.

1526 - Osmanlı İmparatorluğu ile Macaristan Krallığı arasında yaşanan Petrovaradin Kuşatması, Osmanlı zaferiyle sonuçlandı.

1794 - Fransız Devrimi'nin jakoben önderlerinden Maximilien Robespierre, iktidardan düşürüldü ve Fransa Millî Meclisi'nce tutuklandı. Robespierre, 28 Temmuz'da idam edildi.

1921 - Toronto Üniversitesi'nden biyokimyacı Frederick Banting'in başında bulunduğu araştırmacılar, insülin hormonunu keşfettiklerini açıkladılar.

1930 - Başyazarlığını Selim Ragıp Emeç'in yaptığı Son Posta gazetesi, İstanbul'da yayımlanmaya başladı.

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası belli oldu A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor