Tadı, rengi hepsi birbirinden farklı ve faydalı. Çiçek balı mı, ağaç balı mı? Tercihiniz hangisi?

SAHTE BAL NASIL ANLAŞILIR?

Sahte balı anlayabilmenin birçok parametresi vardır. İlki akışkanlığı. Ağaç ya da çiçek balları ister koyu kıvamlı ister daha sıvı kıvamlı olsunlar fark etmez, akışkandırlar. Buna karşın sahte ballarda akışkanlık sözkonusu değildir.
Bu seçeneğe rağmen oğul balı hiçbir şekilde akışkan değildir. Akışkanlık kriteri biraz kafa karışıklığı yaratabilir.

Fiyatı da belirleyicidir ancak sahte balın yüksek fiyatla satışı yapılabildiği için belirleyici bir kriter olmayabilir.

Tat da bir belirleme aracıdır. Gerçek bal kuvvetli bir aromaya sahip olsa dahi şekerimsi değildir. Kolaylıkla fark edilebilir.

Ancak bir gerçek var ki, bal uzmanları aslında sahte balın sadece mikroskop inceleme ile belirlenebildiğini söylüyor. Dolayısıyla üretimine güvendiğiniz isim ve markalardan bal satın almalısınız.

BALI SAKLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bal kolay bozulmayan bir besin. Zamanla kristalleşmesi bozulduğu anlamına gelmez. Kristalleşme çiçek ballarında görülür, ağaç balları kristalleşmez. Ancak yine ne uygun koşullarda saklamasında fayda var. İşte birkaç ipucu:

- Kapağı sıkıca kapatılan cam kavanoz içinde saklayabilirsiniz.

- Asla buzdolabında değil, güneş görmeyen, serin bir yerde; fırın ve ocaktan uzakta bir noktada durabilir.

- Bal derin dondurucuda saklanabiliyor. Cam kavanoz içinde ve camın soğuğun etkisiyle kırılmaması için içine konulduğu kavanozun üzerinde yaklaşık iki parmak kadar boşluk olmalı.

- Balınız kristalleşmişse kavanozu sıcak su dolu bir kabın içinde bal çözülene kadar bekletebilirsiniz. Kavanozun içine suyun girmemesine dikkat etmeyi unutmayın.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?