Tadı, rengi hepsi birbirinden farklı ve faydalı. Çiçek balı mı, ağaç balı mı? Tercihiniz hangisi?

HER İKİ BALIN DA TUTKUNU VAR

Yoğun, kuvvetli ve karamel renginin koyu tonlarındaki ağaç balları, çiçek ballarına göre daha az früktoz ve glikoz içerir; tatlılığıyla boğazı yakmaz. Aminoasit, kalsiyum, potasyum ve antioksidan bakımından da daha zengindirler.

Arılar çiçeklerden nektar toplayarak yarattıkları bal çiçek balıdır. Nektardır balın hammaddesi. Ancak ağaç ballarındaki üretimleri çiçek balından çok farklıdır. Arılar bu balı çiçeklerden nektar toplayarak değil, ağaçların kavuklarında biriken reçineden yaparlar. Ağaçların üzerinde yaşayan böcekler ağacın veya meyvelerinin özsuyunu emerek beslenirler. Tatlı bir madde olarak da dışarıya atarlar. Meşe, sedir, kestane ve çam balları aroma ve tatları, muhteşem faydaları ile böyle oluşur.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor