Tadı, rengi hepsi birbirinden farklı ve faydalı. Çiçek balı mı, ağaç balı mı? Tercihiniz hangisi?

Balın açık renklisi neşe verirken koyu renklisinin kara sevdaya ilaç olduğunu söyler eskiler. Öyle midir bilinmez ama sağlığa inanılmaz faydaları olduğu gibi damakta müthiş bir keyfin de adıdır bal. Peki sizin tercihiniz hangi bal?

Hem sağlığa hem damağa hem de sevdaya şifadır bal. En güzel tatlandırıcıların ve tatlıların ilk sırasında yer alır. Arının bal yapma tercihine istinaden iki tür bal vardır: Ağaç balları, çiçek balları. Her ikisi de mükemmeldir. Tercihi tadıyla, aromasıyla, dokusuyla yapılır. Sadece birini seven de var her ikisine de gönlü olan da.

Çiçek balları salgı balları olarak da adlandırılan ağaç ballarına göre daha açık renklidir. Sarıdan açık karamel tonlarına uzanan renk skalasıyla arıların çiçeklerden topladıkları nektarla hayat bulur. Tek bir çiçektense bu nektarin, bal monoflora, değişik çiçeklerden topladıysa poliflora (yayla) bal olarak adlandırılır.

Ağaç ve çiçek ballarının tat, renk ve doku farklılıkları vardır. Örneğin, çam balı koyu kestane tonlarında bir renge sahipken, çiçek balları sarı-açık karamel toplarında renge sahiptir. Çiçek balları daha akışkanken ağaç balları özellikle de çam balı koyu kıvamlıdır.

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?