Skolyoz belirtileri nelerdir? Nasıl teşhis edilir?

Omurga, omur adı verilen dikdörtgen şekilli yapı taşlarının bir yığınından oluşur. Arkadan bakıldığında omurga normalde düz görünür. Bununla birlikte, skolyozdan etkilenen bir omurga, genellikle S veya C şeklinde olur. Peki, skolyoz belirtileri ve nedenleri nelerdir? Nasıl teşhis edilir? İşte detaylar...

Skolyoz nedir?

Üç boyutlu bir omurga deformitesi olan skolyoz, koronal düzlemde omurganın eğriliği olarak tanımlanır. Skolyoz durumunda omurga, S veya C şeklinde olur.

Koronal düzlem, vücudu ön ve arka  bölümlere ayıran, baştan ayağa ve omuzlara paralel dikey bir düzlemdir. Sagital düzlem vücudu sağ ve sol yarımlara böler. Eksenel düzlem, yer düzlemine paralel ve koronal ve sagital düzlemlere dik açıdadır.

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!