Maymun Çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Belirtileri ne? Nasıl bulaşıyor? Prof. Dr. Ateş Kara anlattı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Peki hastalık nasıl bulaşıyor? Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili merak edilenleri Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN TÜRK'te anlattı.

Maymun Çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Belirtileri neler? Ölümcül bir virüs mü? Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ateş Kara, Afrika'da başlayan Maymun Çiçeği salgınıyla ilgili şunları söyledi:

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?