Masterchef taş kadayıf tarifi! Taş kadayıf nasıl yapılır? Taş kadayıfın püf noktaları nelerdir?

Masterchef'te yarışmacılar ana kadroya girebilmek için mücadelelerini sürdürüyor. Masterchef’in dün akşam yayınlanan bölümünde şefler yarışmacılardan Türk mutfağının sevilen tatlısı taş kadayıf yapmasını istedi. Masterchef izleyicileri tarafından ise taş kadayıfın nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Peki, taş kadayıf yapmak için hangi malzemeler gerekli? Taş kadayıf nasıl yapılır? Taş kadayıfın püf noktaları nedir? İşte, Masterchef taş kadayıf tarifi…

Taş kadayıf

Dışı çıtır çıtır, içi ceviz dolgulu olan taş kadayıf, daire şeklindeki pişmiş hamurun katlanıp arasına ceviz konularak kızartılması ile yapılan şerbetli bir tatlıdır. Taş kadayıf; Adana, Mersin, Hatay ve çevre illerde sıklıkla yapılır.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor!