Masterchef keşkek tarifi! Keşkek nasıl yapılır? Masterchef keşkek püf noktaları

Masterchef’in dün akşam yayınlanan bölümünde, şefler yarışmacılardan Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden keşkek yapmasını istedi. Masterchef izleyicileri tarafından ise keşkeğin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Peki, keşkek yapmak için hangi malzemeler gerekli? Keşkek nasıl yapılır? İşte, Masterchef keşkek tarifi ve püf noktası…

Keşkek

Keşkek, yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir Anadolu yemeğidir. Genellikle düğün ve bayramlarda yapılır. Keşkek, 2011 yılında Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen 6. oturum sonucunda UNESCO tarafından "Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi"ne dahil edilmiştir. Ayrıca, Merzifon Belediyesi Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı coğrafi tescil kaydı ile, 2015 yılında "Coğrafi İşaret Belgesi" almıştır. 

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?