Magnezyum eksikliğinin 12 belirtisine dikkat!

İnsan vücudunda 300’den fazla enzim reaksiyonunda görev alan magnezyum, besinler ile alınması gereken bir mineraldir. %50-60’ı kemiklerde geri kalanı ise yumuşak doku, kas ve vücut sıvılarında depolanan magnezyum insan vücudunda en fazla bulunan dördüncü mineraldir. Peki, magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir? Magnezyum hangi besinlerde bulunur? İşte detaylar…

Magnezyum nedir?

Magnezyum sağlıklı kaslar, sinirler, kemikler ve kan şekeri düzeyleri için gerekli olan bir mineraldir. Vücudun magnezyumunun yaklaşık yüzde 60'ı kemiklerde, yaklaşık yüzde 40'ı kas ve yumuşak doku hücrelerinde bulunur.

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!