Kuruyemişlerin faydaları nelerdir? Hangi kuruyemiş neye iyi gelir?

Kuruyemişler vitamin ve mineral kaynağı besinlerdir. Kuruyemişler lezzetli oldukları kadar kalp sağlığından beyin sağlığına, kemik sağlığından cilt sağlığına kadar birçok faydaları da bulunmaktadır. Peki, kuruyemişlerin faydaları nedir? Hangi kuruyemiş neye iyi gelir? İşte detaylar…

Leblebi

A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitamini, yağ,protein, lif, karbonhidrat, potasyum, magnezyum, demir, çinko ve kalsiyum içeren leblebi tokluk hissi vermesi ile diyet listelerinde ara öğün olarak yer alır. Leblebi; midede asit oluşumunu engeller. Lif içeriğiyle kalp sağlığını koruyarak kalp krizi ve felç riskini engeller. Magnezyum içeriği ile kemik sağlığını korur ve kemikleri güçlendirir. Leblebinin önemli faydalarından biri de anne sütünü artırmasıdır. Gün içinde bir miktar tüketilen sarı leblebi, anne sütünün miktarını yükselteceği için emzirme döneminde annelerin tüketmesi gereken bir besindir. Anneler leblebiyi ölçülü şekilde tüketmelidir. Çünkü, anne sütü ile bebeğe leblebi içeriğindeki bazı besinler geçebilir ve bebekte gaz oluşumuna neden olabilir.

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu!