Kurban Bayramı'nda dikkat etmeniz gereken beslenme önerileri

Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, sofra başında kontrolü elden bırakarak aşırı yemek yemenin sorunlara yol açıp bayram keyfine gölge düşürebileceğini söyledi. Ayrıca Oturakçıibogil, bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı.

Kahvaltıyı atlamayın

"Her gün olduğu gibi bayram sabahlarında da dengeli ve besleyici bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin" diyen Oturakçıibogil, bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını şöyle sıraladı:


"Beyaz peynir, domates, salatalık, yeşillikler, yumurta, zeytin ve kepekli veya tam buğday ekmeği olacak şekilde hafif bir kahvaltıyı tercih edin. Kurban Bayramı’nda fazlaca tercih edilen ve et ürünleriyle yapılan kavurma gibi yiyeceklerden ise uzak durun.

Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak Forbes açıkladı: İşte dünyanın en iyi 50 oteli! Türkiye büyük hayal kırıklığına uğradı SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emekliye kaplıca desteği! Masrafları SGK karşılıyor SUV, elektrikli araç, hibrit... İşte tüketici raporlarına göre 2024'ün en çok memnun eden arabaları Asgari ücret için 7 formül netleşti ; Her ihtimalde 20.000’i aşıyor