Kosova'da güvenlik çeyrek asırdır Türk askerine emanet

"Öyle bir coşku bir daha yaşanır mı bilmiyorum"

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Fidan Brina Jılta, AA muhabirine, Türk askerlerini karşılamak için şehirdeki herkesin birbirine haber vererek Şadırvan Meydanı'nda toplandığını söyledi.

Meydanda hayatı boyunca o şekilde coşkulu bir kalabalık görmediğini belirten Brina Jılta, "Türk askeri gelirken o kadar coşkuyla karşılanmıştı ki Sırp basını, 'Savaş döneminde bu kadar (Türk) bayrağı nerede saklandı?' diye manşet atmıştı." ifadesini kullandı.

Brina Jılta, Türk askerinin ülkeye gelişiyle ilgili anılarını şöyle anlattı:

"Babaannem o zaman 86 yaşlarındaydı ve Türk askerinin Prizren'e gireceğini duyunca, 'Beni arabanın içine koy, ben kenardan Türk askerini karşılayayım.' demişti. Babaannemin 25 senedir gözleri görmüyordu, o coşkuyu ancak bu şekilde anlatabilirim. Kör bir kadın, arabanın içinde bile olsa, Şadırvan'a çıkıp o meydanda Türk askerini karşılamayı düşünüyordu. Öyle bir coşku bir daha yaşanır mı bilmiyorum. Gerçekten Kosova'da Mehmetçiğimizin bulunması yalnız Türk toplumu açısından değil, Kosova'nın geneli açısından çok önemli."

O dönemde öğretmen olarak görev yaptığını dile getiren Brina Jılta, karşılaştıkları her zorlukta Türk askerine başvurduklarını ve Mehmetçiğin tüm konularda Kosova halkının yardımına koştuğunu vurguladı.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor