Kardiyoloji uzmanından uyarı: Akşam geç saatte yenen et kalp krizi tehdidi problemleri yaşatabiliyor

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, Kurban Bayramı’nda kalp damar hastalığı olanlara çeşitli uyarılarda bulundu. Esen, etin hangi öğünde yenilmesi gerektiğine de değinerek, "Akşam geç vakitte yenen et, yüksek tansiyon ve kalp krizi tehdidi problemleri yaşatabiliyor" dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda et, sabah-akşam sofralardaki yerini alacak. Ancak kalp ve damar hastalığı bulunan kişilerde yoğun et tüketimi büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Konuyla ilgili olarak önemli uyarılarda bulunan Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Esen, kurban etinin aslında yenilebilecek en sağlıklı et olduğuna işaret etti. Etin tüketim miktarı ve nasıl pişirildiğinin en önemli nokta olduğunu belirten Prof. Dr. Özlem Esen, “Kalp damar hastalığı olanlara et tüketimi yasak değil. Günde 90 ile 100 gram arasında yani 4 büyük köfte büyüklüğünde et tüketimini tavsiye ediyoruz” açıklaması yaptı.

Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak TÜİK verileri açıkladı: Türkiye’nin en zengin ili belli oldu! Zirvedeki il şaşırttı BİM market 20-26 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Forbes açıkladı: İşte dünyanın en iyi 50 oteli! Türkiye büyük hayal kırıklığına uğradı