Karadenizde eko turizmin dikkat çeken adresi

Vezirsuyu Tabiat Parkı ise Vezirköprü ilçesinde ve 35 hektar alana sahip. Alan tilki, sansar, karaca, kurt, balıkçıl, şahin gibi birçok yabani memeli ve kanatlı türüne de ev sahipliği yapıyor. Alanda tabiat yürüyüşü, manzara seyri, açık hava etkinlikleri, kamp ve bisiklet turu yapılabiliyor.

Sulak alanlar

Ulusal öneme haiz sulak alanlar içerisinde yer alan Kızılırmak Deltası Uluslararası Sulak Alanı, Karadeniz Bölgesi’ndeki doğallığını koruyabilmiş en önemli sulak alan. Kızılırmak Deltası toplam 56 bin hektar genişliğinde olup 19 Mayıs, Bafra, Alaçam, Yakakent ilçelerini içine alıyor. Kızılırmak Deltası sahip olduğu doğal özelliklerinin korunması amacıyla Doğal Sit İlke Kararlarına göre, 1994 yılında deltada yar alan sulak alanların tamamı mülga Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “doğal sit alanı” olarak ilan edilerek koruma altına alındı. Deltanın yaklaşık yüzde 80’i birinci derece doğal sit alanı kapsamında. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde ise bugüne kadar 354 adet kuş türü tespit edildi. Bunlardan 140’ı deltada ürüyor. Tüm dünyada nesli tehlike altında olan 24 adet kuş türünden ise 15 tanesi Kuş Cenneti’nde görülmüş olması deltaya ayrı bir önem kazandırıyor. Alanda tabiat yürüyüşü, kuş gözlemciliği, yaban hayatı gözlemciliği, köy aktiviteleri, tabiat eğitimi, sportif olta balıkçılığı, foto safari yapılabiliyor. Kızılırmak Deltası ayrıca, Türkiye’nin yaban hayatı geliştirme sahası (YHGS) listesinde yer alıyor.


Turkcell, Vodafone, Türk Telekom… Fiyatlar tavan yaptı! En ucuz operatör tarifeleri açıklandı Vize istemeyen ülkeler ucuz tatilcilerin rotası ; Valizini alan kimlikle sınırdan geçiyor Konut kredisi faiz oranları güncellendi: İşte 3 milyon TL'nin geri ödemesi... Fırında kanat pişirirken denemelisiniz ; Yemeğin lezzeti 5 kat artıyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Yüksek maaş almak için ne zaman emekli olunmalı?