İşte Anadolu isminin çıktığı köy: 'Kırmızı ebe' efsanesi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Taşlıca Köyü, yaşanan ‘Kırmızı Ebe' veya ‘Ayran Taşı' efsanesine göre Anadolu topraklarına isminin ilk verildiği yer olarak biliniyor.

Tarih boyunca, ele geçirilmek adına birçok savaşlara ev sahipliği yapmış ve pek çok farklı topluluğun yaşadığı bir yer olan Anadolu toprakları, günümüzde İstanbul Boğazı ile Avrupa'dan ayrılan Asya Kıtası üzerinde kalan topraklar olarak tanımlanır.

Geçmişten beri birçok farlı isimle de anılan Anadolu yarımadasının isminin nereden geldiğine dair de birçok efsane bulunuyor.

Bu efsanelerden bir olan ‘Kırmızı Ebe' efsanesine göre Anadolu isminin, Taşlıca'daki Ayran Taşı ve Kırmızı Ebe'den geldiği söyleniyor.

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası belli oldu A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor