Hibiskus çayının faydaları nelerdir? Hibiskus çayı ne kadar süre ile içilmeli?

Hibiskus, ebegümecigiller ailesine ait, C vitamini ve antioksidan açısından zengin bir bitki türüdür. Hibiskus çayı ise, tatlı ve mayhoş bir tada sahip olan bir bitki çayıdır. Peki, hibiskus çayının faydaları nelerdir? Hibiskus çayı ne kadar süre ile içilmelidir? İşte, hibiskus çayı ile ilgili detaylar…

Hibiskus çayının faydaları

Hibiskus çayı, kanseri önlemeye yardımcı olan polifenol adı verilen antioksidanları içerir. Hibiskus çayı içmek kansere yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekleyerek bağırsak gazları ve hazımsızlık sonucu oluşan şişkinlikleri giderir.

Hibiskus çayı C vitamini ve antioksidanlar içerir. Bu nedenle vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak bağışıklık sistemini destekler.

 Antioksidan içeriği, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.

 Tansiyonun düşmesine yardımcı olur. 

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak TÜİK verileri açıkladı: Türkiye’nin en zengin ili belli oldu! Zirvedeki il şaşırttı