Hedonik açlık kilo vermeye engel oluyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Arabalı, fizyolojik açlık olmasa bile yemekten zevk almak veya yemek yeme isteği olarak tanımlanan ’hedonik açlık’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arabalı, açlık olmamasına rağmen haz veren yiyeceklerin fazlaca yenilmesinin obezite potansiyeli barındırdığını belirtti.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Arabalı fizyolojik açlık olmasa bile yemekten zevk almak veya yemek yeme isteği olarak tanımlanan ’hedonik açlık’ ile ilgili önemli bilgiler verdi. Metabolik ihtiyaçlardan ziyade zevk için yeme halinin daha fazla enerji alımına yol açtığını belirten Diyetisyen Arabalı, “Bu durum özellikle çocukluk ve ergenlikte aşırı kilo ve obezite yaygınlığını artırır. Lezzetli yiyeceklerden alınan zevkin hedonik yemeyi teşvik edebileceği ve bu nedenle obezitenin başlıca suçlusu olabileceği düşünülmektedir” dedi. Hedonik açlığın, yeme davranışı, yiyecek seçimi tercihi ve motivasyon, yiyecek bağımlılığında rol oynadığını ve yiyecek bağımlılığının da obezitenin ana nedenlerinden biri olarak kabul edildiğini ifade etti.

İşte millete domuz eti, sakatat, tek tırnaklı hayvan yediren firmalar! İl il tam listesi açıklandı BİM market 10-13 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Çiftlik sahibi her şeyi anlattı: Yaban domuzu eti kullanıyorlar! A101 market 10 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: En yoksul Türkiye illeri açıklandı ; TÜİK verilerine göre bu okulu bitirenler daha fakir