Göz altı morluklarının nedenleri nelerdir? Göz altı morluklarının çözümü!

Göz altı morlukları, yorgunluğun, stresin ve genetik etkenlerin birleşimiyle ortaya çıkan, pek çok insanın karşılaştığı yaygın bir cilt sorunudur. Peki, göz altı morluklarının nedenleri nelerdir? Göz altı morluklarına ne iyi gelir? İşte detaylar…

Göz altı morluklarının nedenleri

 1-) Genetik

 Genetik, koyu halkaların gelişiminde rol oynayabilir. Açık tenli kişiler, göz altındaki kan damarlarının daha görünür olmasını sağlayan ciltlerinin inceliğinden dolayı göz altı halkalarına daha yatkın olabilirler.

Alerji veya egzama gibi kalıtsal durumlar da koyu halkaların oluşma olasılığını artırabilir. Ailesinde koyu halka öyküsü olan kişilerin bunlara sahip olma olasılığı daha yüksek olabilir.

Genetik ayrıca cilde rengini veren pigment olan melanin üretimini de etkileyebilir. Daha az melanine sahip kişiler koyu halkaların oluşmasına daha yatkın olabilir.

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!