Fiziksel aktivite ve Akdeniz tipi beslenme Alzheimer'i engelliyor

Alzheimer, yaygın olarak ortaya çıkan, beyin hücrelerinin yok olmasına neden olan ilerleyici nörodejeneratif bir hastalıktır. Alzheimer hastalığının başlangıçtaki en bariz belirtisi aynı şeylerin tekrar tekrar söylenmesi; aynı soruların tekrar tekrar sorulmasıdır. Ancak, düzenli fiziksel aktivite ve Akdeniz tipi beslenme ile Alzheimer önlenebilir.

Bursa Şehir Hastanesi’nde görevli Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Cemile Haki, Dünya Alzheimer ayı çerçevesinde hastalığın erken dönemdeki belirtileri, tanı ve tedavisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Alzheimer’in ilerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan, bellek bozukluklarıyla birlikte kişilik ve davranış değişikliklerini beraberinde getiren bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Haki, demans denilen bunamaların en sık nedenini yüzde 60 ile 70 oranında Alzheimer’in oluşturduğunu kaydetti.

A101 market 21-27 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar Citroen ikinci el piyasasına meydan okuyor; Tüm modellere sıfır faizle kredi geliyor 21 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Yumuş yumuş oluyor + Evde ekonomik pastane simidi nasıl hazırlanır? Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı