Elektronik sigara zararlı mı? İçindeki kansorejen madde ne? Uzman anlattı!

Elektronik sigaranın ‘yerine koyma tedavisi’ olarak ortaya çıktığını belirten uzmanlar, elektronik sigaradan da sigara ile aynı şekilde nikotin alındığını ve bağımlılığın devam ettiğini söylüyor. Elektronik sigaranın 7 bine yakın kimyasal madde içerdiğini söyleyen uzmanlar, bu maddelerin birçoğunun kansorejen madde olduğuna dikkat çekiyor.

Elektronik sigaralarda da sigarada olduğu gibi nikotinin hızlı bir şekilde beyne ulaştığına dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Bahruz Shukurov, “Bir şey ne kadar hızlı ve güçlü bir şekilde etki ortaya çıkartırsa, bağımlılık yapma ihtimali de o kadar yüksektir. Elektronik sigaralar 7 bine yakın kimyasal madde içermekle beraber bunların birçoğu da kansorejen maddedir.” dedi.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası belli oldu El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor