Dünya lezzetlerini solladı, ilk sırada: 'Dünyanın en iyi ekmeği' seçilen Bafra pidesinin sırrı

Ne İtalya, ne Brezilya, ne de Kolombiya, hiçbir ülkenin yemeği Bafra pidesini geçemedi. Tadı dünyadaki lezzet otoriteleri tarafından da tescillenen Samsun’un coğrafi işaretli yiyeceklerinden ‘Bafra pidesi’ lezzetiyle olduğu kadar hazırlanışı ve pişirilmesi ile de diğer pidelerden ayrılıyor.

‘Dünyanın En İyi Yemekleri Listesi’nde ‘En İyi Ekmekler’ kategorisinde ilk 2 sırayı Samsun’a ait lezzetler paylaştı. Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan Taste Atlas'ın ‘Top Ten Breads’ listesinde ilk 2 sırayı Bafra ve Samsun pideleri aldı.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak TÜİK verileri açıkladı: Türkiye’nin en zengin ili belli oldu! Zirvedeki il şaşırttı