Doğal antibiyotik! Faydaları saymakla bitmiyor

Sarımsak, yemeklere ve soslara lezzet katmanın yanı sıra, sağlık açısından da pek çok faydası bulunan bir besin. Protein, kalsiyum, selenyum, potasyum, demir, E vitamini, B grubu vitaminleri ve C vitamini içeren sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Peki, sarımsağın faydaları neler? Günde ne kadar sarımsak tüketmeliyiz? Kimler sarımsak tüketmemeli? İşte detaylar...

Sarımsağın faydaları nelerdir?

Sarımsak doğal antibiyotiktir ve antimikrobiyal etkiye sahip bir besindir. Bu nedenle iltihabı  ve enfeksiyonu geçirir. Diş eti iltihabınız olduğunda, ağrıyan bölgeye 1 diş sarımsak koyar ve bir süre bekletirseniz, sarımsak iltihabınızı çekecek ve ağrınız hafifleyecektir.

İnsülin salınımını artırarak şeker hastalarında kan şekeri seviyesini düzenler.

Alzheimer ve demans gibi hastalıkları önlemeye yardımcıdır.

Sarımsak kanser riskini azaltır.

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!