Dişteki tehlike! Zehir saçan madde AB'de yasaklandı sıra Türkiye'de

AB üyesi ülkelerde yasaklanan amalgam diş dolgusu adeta zehir saçıyor. İçeriğinde yoğun miktarda cıva olan amalgam dolgular, tüm organlarda büyük hasara yol açabiliyor. Uzmanlar ise Anadolu kentlerinde yoğun olarak kullanılan amalgam dolguların bir an önce yasaklanması gerektiğini söylüyor.

Halk arasında gümüş dolgu olarak da bilinen ve içeriğinde cıva içeren amalgam diş dolgularının kullanımı; Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere yasakladı. Türkiye’de geçmiş yıllara oranla amalgam dolguların kullanımı azalmakla birlikte, uzmanlar devam eden bu uygulamadan uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar. 

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?