Çekirdeklerini suda bekletip suyunu içerseniz…

Harika tatlı ve ekşi dengesine sahip, antioksidan ile birlikte anti-inflamatuar özelliklere sahip bir yaz meyvesi olan kirazı yedikten sonra genellikle çekirdeklerini kullanmayı pek alışkanlık haline getirmeyiz. Oysa kirazın çekirdekleri de tıpkı meyvesi gibi sağlığınız için faydalıdır. Peki, kiraz çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Yüksek miktarda polifenol içeren kiraz, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Kiraz, doğal bir melatonin kaynağıdır.Bu nedenle kiraz tüketmek, uyku kalitesi ve süresini artırır. C vitamini ve potasyum açısından zengin olan kiraz cildin kolajen sentezinin artmasını destekler ve cilt üzerinde anti aging etki gösterir. Lif içeriği ile kilo kontrolünde önemli olan kiraz zayıflama diyetlerinde tokluk hissi vermesi nedeniyle öğünlere eklenen bir meyvedir. Peki, kiraz çekirdeğinin faydaları nelerdir?

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu!