Çekirdeklerini suda bekletip suyunu içerseniz…

Harika tatlı ve ekşi dengesine sahip, antioksidan ile birlikte anti-inflamatuar özelliklere sahip bir yaz meyvesi olan kirazı yedikten sonra genellikle çekirdeklerini kullanmayı pek alışkanlık haline getirmeyiz. Oysa kirazın çekirdekleri de tıpkı meyvesi gibi sağlığınız için faydalıdır. Peki, kiraz çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Yüksek miktarda polifenol içeren kiraz, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Kiraz, doğal bir melatonin kaynağıdır.Bu nedenle kiraz tüketmek, uyku kalitesi ve süresini artırır. C vitamini ve potasyum açısından zengin olan kiraz cildin kolajen sentezinin artmasını destekler ve cilt üzerinde anti aging etki gösterir. Lif içeriği ile kilo kontrolünde önemli olan kiraz zayıflama diyetlerinde tokluk hissi vermesi nedeniyle öğünlere eklenen bir meyvedir. Peki, kiraz çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!