Bu belirtilere dikkat! B1 vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz

B1 vitamini (Tiamin) suda çözünen ve insan vücudunda depolanmayan bir vitamindir. B1 vitamininin en önemli görevi besinlerin enerjiye çevrilmesine yardımcı olmasıdır. Peki, B1 vitamini hangi besinlerde bulunur. B1 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? B1 vitamininin faydaları nelerdir? İşte detaylar...

B1 vitamini nedir?

B1 vitamini, büyüme ve gelişmeyi destekleyen, hücrelerin fonksiyonu için görevli bir vitamindir. Temel görevi tüketilen besinleri vücutta enerjiye dönüştürmek olan B1 vitamini, B grubu vitaminleri ve C vitamini gibi suda çözünen bir vitamindir.

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?