Bir haftada 3 şiddetli türbülans! Dünya çapında hangi rotalar en çok etkileniyor?

Bir hafta içinde ardı ardına şiddetli türbülans olayları yaşandı. Singapur Havayolları'ndaki ölümcül olay ve Türkiye üzerinde Doha-Dublin seferi yapan uçağın yolcularının yaralanmasının ardından türbülans nedir? Dünyadaki en türbülanslı rotalar nereler? sorusu gündeme geldi. Şili-ABD, türbülansın en çok yaşandığı güzergâh olurken, uzmanlar iklim değişikliğinin türbülansı artırdığını söylüyor.

Singapur Havayolları'na ait uçağın, Myanmar üzerinde uçarken ani ve aşırı türbülans olarak tanımlanan bir durumla karşılaşmasının ardından bir yolcu kalp krizi şüphesiyle hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Singapur uçağından beş gün sonra, Doha-Dublin seferi yapan Katar Havayolları’na ait bir uçak, Türkiye üzerinde seyrettiği sırada türbülansa girmiş ve Türbülans sırasında uçakta bulunan 12 kişi yaralanmıştı. Türbülans uçmanın yayın bir parçası olsa da bazı noktakar türbülans için daha uygun, Türbülans nedir? Dünyadaki en türbülanslı rotalar nereler?

A101 market 21-27 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar Citroen ikinci el piyasasına meydan okuyor; Tüm modellere sıfır faizle kredi geliyor Yumuş yumuş oluyor + Evde ekonomik pastane simidi nasıl hazırlanır? 21 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı