Bipolar hastalığı nedir? Bipolar bozukluk belirtileri nelerdir? Bipolar bozukluk tedavisi nedir?

Bipolar bozukluk tedavisi nedir?

Tedavi edilmediği durumda ağır bir seyir izleyebilen bir psikiyatrik rahatsızlıktır.

Bipolar Bozukluk bazı kişilerde mevsimsel bir dalgalanma gösterir. Sonbahar ve kış, depresif durumun, ilkbahar aylarıysa manik atakların gözlendiği aylardır. Daha nadir olarak tam tersi de gözlenebilir.

Duygudurumların yoğunluğu ve süresi kişiden kişiye büyük ölçüde değişir.

Bipolar bozukluk üç ilaç sınıfıyla tedavi edilir; ruh hali stabilizatörleri, antipsikotikler ve antidepresanlar. Çoğunlukla tedavi duygu durum dengeleyicisi ilaçlar ve psikoterapiden oluşur. İlaçlar birincil tedaviyken, hastanın geçmiş devrelerin yarattığı kişisel ve sosyal zararları anlaması ve kabul etmesine yardımcı olmada ve gelecekte yaşayabilecekleriyle daha iyi başa çıkabilmesinde psikoterapi önemli bir rol oynar. Yineleyen hastalık dönemleri nedeniyle duygudurum dengeleyici ilaçların doktor kontrolünde uzun yıllar alınması gerekebilir.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?