Bakliyat böceklenmesini durduran yöntem! Böyle saklandığında böcek ve güve yakınına bile uğramıyor

Bakliyatlar, muhafaza edildikleri yerde sıklıkla böceklenme ve güve sorunuyla karşılaşabilirler. Bu ürünlerin niteliğini olumsuz etkileyeceği gibi tazeliğini de götürür. Fakat, böceklenme ve güve sorunu önlemenin ve durdurmanın bazı etkili yöntemleri bulunmaktadır

Böceklenme ve güve sorununu önlemenin en etkili yolu, saklama koşullarını denetim ve gözetim altında tutmaktır. Ayrıca bakliyatların muhafaza edildiği ortamın ısı dengesi ve nem oranı periyodik şekilde denetlenmeli ve elverişli şartlarda saklanmalıdır. Aynı zamanda, depo yerleri düzenli olarak temizlenmeli ve havalandırılmalıdır.

Naci Görür'den tedirgin eden deprem uyarısı: Sismik boşluk ve enerji "büyük depremi" öne çekti Prof. Dr. Sözbilir o bölgeye dikkat çekti! 6 Şubat'ta deforme oldu, 7 ve üzeri deprem üretebilir Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Yeryüzü cehenneminde çalışana 1.2 milyon dolar maaş! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Telefon faturaları yüzde 300 zamlandı: 4 kişilik bir aile haberleşmeye ne kadar para harcıyor?