Kara kutu nedir? Bir uçak kazasından sonra kara kutu nasıl kurtarılır?

Uçağın kara kutuları kokpitte duyulabilen seslerin son iki saatini kaydedebilen gerçek bir teknoloji harikası araçlardır. Bu seslere; kule ile yapılan görüşmeler, pilotların konuşmaları, herhangi bir uyarı sesinin yanı sıra bir kaza soruşturmasında önemli bilgiler sağlayabilecek verilerde dahildir.

Kara kutu nedir?

 Uçuş kaydedici olarak da bilinen kara kutu, uçuş sırasında önemli verileri yakalamak ve saklamak için tasarlanmış bir cihazdır. İçerisinde uçağın hızı, irtifası, konumu, kontrol ayarları, titreşimleri, kokpit konuşmaları ve sesleri gibi uçağın performansına ilişkin her türlü teknik bilgiyi kaydeden farklı elektronik bileşenler, kayıt sistemleri ve sensörler bulunmaktadır. Tüm bunlar, araştırmacıların kaza öncesindeki olayları yeniden yapılandırmasına ve kaza nedenlerini belirlemesine olanak tanır. Böylece havacılık endüstrisinde güvenliği artırmaya yardımcı olacak önleyici tedbirler alınabilir.

Canan Karatay'ın köfte formülü 1 Temmuz 2024 pazartesi altın fiyatları ne kadar? Kamu harcamaları nedir? Kamu harcamaları nasıl sınıflandırılır? Tarihte bugün: 1 Temmuz Denizcilik işletmeleri yönetimi bölümü nedir? İş alanları nelerdir? Kansızlığa iyi gelen 9 besin