Instagram ne zaman açılacak?

"INSTAGRAM’IN YAPTIĞI SANSÜR KABUL EDİLEMEZ"

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, BTK kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Meta şirketinin Türkiye’de hukuku yok sayan çifte standardını asla kabul etmiyoruz” diyen Yayman, “Instagram ve Meta şirketleri sansürden, yasaklamadan bahsederken aynı yasaklamayı ve sansürü kendilerinin yapması asla kabul edilemez. Instagram’ın çifte standartlı tavrından bir an önce vazgeçmesini ve topluma mal olmuş, insanların kalbinde yer alan İsmail Haniye ile ilgili ya da bir milletin kahramanıyla ilgili paylaşımları yok sayması asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Meta şirketinin Haniye ilgili yapılan paylaşımlara izin vermemesinin ifade özgürlüğüyle örtüşmediğini savunan Yayman, “Instagram’ı Türkiye’nin hukukuna uymaya, ifade özgürlüğünü desteklemeye ve topluma mal olmuş kişilerle ilgili yapılan paylaşımları sansürlemeye değil bunları desteklemeye davet ediyoruz. Instagram ve Meta’daki bu sansürü kınıyorum. BTK’nın kararını destekliyorum” diye konuştu.

Kış günleri için nefes kesen rotalar ; İstanbul’un yanı başında – Fazla kişi bilmiyor Dev restoran zinciri finansman bulamazsa iflasını açıklayacak! Türkiye'deki şubelerini kapattı MasterChef ıslak hamburger tarifi! Islak hamburger nasıl yapılır? Yeni Çinli Chery’i tahtından etti ; 500.000 TL kampanya fiyatıyla yeni marka geliyor MasterChef İzmir bombası tarifi! Enfes İzmir bombası nasıl yapılır? Benzin ve motorine indirim geldi, tablo değişti: İşte güncel fiyatlar